OUTSIDETRAVEL, Adventure & Fun!

Groepen -18 Jaar

sportdag heuvelland smallJeugddiensten, sportclubs, verenigingen & jeugdgroepen – 18 jaar

Ons Outdoorcentrum gelegen op de top van de Rodeberg en het Adventure Park in Poperinge zijn dé toplocaties voor avontuurlijke sportdagen.

We bieden er een zeer ruim pakket van avontuurlijke sporten aan. Alle jeugddiensten, sportdiensten, jeugdgroepen & -verenigingen (-18 jaar) kunnen er terecht voor een spectaculaire outdoorsportdag aan een zeer scherpe prijs.

U kan zelf kiezen welke sporten u in het programma wenst op te nemen. Al deze sporten worden begeleid door monitoren van Outside en ook de volledige organisatie wordt door Outside verzorgd.

Plaats: Heuvelland en/of Poperinge
Min. aantal betalende deelnemers: 20
Prijs: €20 per deelnemer/dag
* met paintball/wakeboarden/quad: + €5.00 per dln

OPMERKING:

Met minder deelnemers kan de sportdag toch doorgaan. Het forfait (20 x de prijs) moet dan wel worden betaald.

KEUZE ACTIVITEITEN

*High Ropes:

Tussen de diverse bomen van verschillende hoogtes hebben wij touwbanen en andere verplaatsingenmogelijkheden gemaakt. Gezekerd aan een ‘life-line’ overbruggen we overspanningen van 20 à 30 meter lengte op een hoogte van 4 tot 6 meter: apenbrug, junglebrug, catcrawl… De begeleider leert u de juiste technieken aan en zorgt voor de beveiliging.

*Mountainbike:

We vertrekken naar verschillende uitgestippelde mountainbikeroutes (samen meer dan 240 km) van verschillende moeilijkheidsgraad. Langs smalle paadjes, steile afdalingen en prachtige boswegels komt u met de mountainbike op de mooiste plekjes van de streek. Ook voor wie het iets rustiger wilt zijn er tal van prachtige mountainbikeroutes. Onze monitor begeleidt u langs prachtige veldweggetjes naar de mooiste plaatsjes van de Westhoek en Heuvelland.

*Quad:

Een ultieme sensatie. Na een korte briefing kun je op een afgesloten parcours crossen. De quads hebben automatische versnellingen zodanig dat je enkel hoeft gas te geven en te sturen. Een echte aanrader.

*Wakeboarden:

Eén van de nieuwste sportieve activiteiten die je bij Outside kunt beoefenen, is wakeboarden op de vijver in het Adventure Park. Wakeboarden is een watersport, waarbij de wakeboarder aan een lijn, soms door een boot of door een kabelbaan over het water wordt getrokken. In het Adventure Park te Poperinge is een Rixen Easy Start Kabelbaan gevestigd, waarmee zowel beginnelingen als gevorderden zich eindeloos kunnen uitleven!n van de nieuwste sportieve activiteiten die je in België en exclusief bij Outside Travel kunt beoefenen is surfen of bodyboarden op de Wavesurfer. De Wavesurfer is de nieuwste sensatie op het vlak van avontuurlijke watersporten. In België kon je heel lang wachten op goeie golven om te surfen en Hawaï is aan de andere kant van de wereld – tot Outside de Wavesurfer introduceerde! Vanaf nu kun je bodyboarden of surfen bij Outside wanneer je maar wilt!

*Paintball:

Deze vorm van paintball is speciaal ontwikkeld voor lln vanaf 12 jaar. De verfballetjes uit het aangepaste paintballgeweer schieten met een gereduceerde kracht waardoor ze niet hard aankomen. De lln. krijgen een uitgebreide instructie en de instructeur gaat ook met de lln het speelveld in. Paintball is volledig veilig. Alle lln krijgen een geheel hoofdbedekkend kindveilig masker, een bodyprotector en nekprotector.

Bij Outside speelt u paintball op een geheel nieuwe wijze. Wij halen het spel uit het bos. Het wordt gespeeld in een paintball arena van 2,5 ha. Op het speelveld waant u zich in een verlaten “Mash” kamp, waar de sfeer wordt bepaald door jeeps, olievaten, bunkers en talloze houten constructies. Sluipen door de diverse obstakels en achter de bunkers geven een echte adrenaline kick!

*Teambuilding opdrachten:

Deze uitdagende en leerzame opdrachten worden door ons toegepast om, zoals de naam al zegt, samenwerking te bevorderen of verhoudingen in de groep waar te nemen. Hiervoor beschikken we over een keur aan opdrachten die groepen van 5 à 10 personen moeten afwerken. Heel leuk en heel leerzaam.

*Boogschieten:

Een, en terecht, veel terugkerend onderdeel in veel survivals. Want handboogschieten blijft een uitdagende sport. Probeer na een gedegen instructie zoveel mogelijk punten te scoren.

*Speleo:

Ontdek een wereld zonder licht die ons speleohuis voor u in petto heeft…langs verschillende gangen gaat u op onderzoek uit. Via een uitgestippeld parcours, variërend in moeilijkheidsgraad trekt u steeds dieper in de boxen in en geeft hij steeds meer van zijn geheimen prijs. Diverse passages worden overwonnen om uiteindelijk het daglicht tegemoet te gaan.

*Muurklimmen:

De 6-meter hoge en 4-delige klimmuur bevindt zich aan de gevel van ons vakantiehuis Outside. Dankzij de hulp van je klimpartner wordt je beveiligd, en mede door de tips van de monitor, kun je je klimkunsten demonstreren.

*Death-ride:

De adrenaline bruist door uw aderen als u boven klaar staat om te springen. Vanaf 10 meter hoogte zult u gezekerd en met hoge snelheid de schuine kabel naar beneden glijden. Een activiteit waar u nog lang over zult napraten.

*BMX:

Op ons spectaculaire BMX-parcours die voldoet aan de Olympische vereisten, is het zalig om te racen. Er worden wedstrijdjes georganiseerd en de monitor houdt de chrono bij. Wie haalt er de snelste tijd?

*Vlottenbouw:

Voor wie avontuurlijk het water op wil. Wij zorgen voor al het materiaal en de monitor leert je de juiste technieken aan om een stevig vlot te bouwen. Welke groep geraakt droog aan de overkant en welke groep is het snelst? Een schitterende ludieke teambuildingsactiviteit.

*Avonturengracht:

Een hindernissenparcours boven een avontuurlijke gracht biedt tal van mogelijkheden om u boven onze ‘beek’ uit te leven. Via paaltjes, balkjes en ladders tracht je ‘droog’ naar de overkant te geraken. Verdeel gepast uw evenwicht en slinger er op los. Nog leuker wordt het parcours in teamverband!

Wenst u meer info of ontvangt u graag een programmavoorstel? Mail dan naar? fries@outsidetravel.be