OUTSIDETRAVEL, Adventure & Fun!

KANO

Afvaarten door de prachtige vallei van de IJzer, de Lovaart, Ieperlee en Frans-Vlaanderen. Na een gedegen uitleg over de techniek van het kanovaren, de route en de veiligheidsaspecten kun je in vierpersoons Canadese kano’s aan uw tocht beginnen. De vertrekplaats is afhankelijk van het gekozen programma.

Vraag info, wij hebben enkele schitterende trajecten.

.

Prijs: € 20 /dag (€ 15 / halve dag)
Prijs met monitor: € 25 /dag (€ 20 / halve dag)

Kanotocht met Breughelbuffet:

.

Wil je eens echt genieten van een groene en rustgevende omgeving? Dan is onze Outside kanotocht echt iets voor jou. We gaan op een originele manier kennismaken met de schitterende IJzervallei. Met de kano! Onze Canadese kano’s bieden plaats aan 3 tot 4 personen.

We starten aan de pontons in Roesbrugge waar we na een kleine introductie van onze begeleiders plaats nemen in de kano’s. Van hieruit gaat het stroomafwaarts van Roesbrugge richting Fintele. Uiteraard staat deze activiteit garant voor veel waterpret. Je zal merken dat rechtdoor varen niet altijd meevalt en dat je wellicht een keer in de rietkragen belandt. Maar na een paar kleine tips van de begeleider lukt het zeker.

Wat je in dit stukje wildernis aan flora en fauna kan waarnemen is met geen woorden te beschrijven. Zeldzame vogelsoorten zoals de zilverreiger, de brilduiker of de ijsvogel kijken je aan vanaf de oevers. En de stilte, enkel de paddels in het water, en heerlijk genieten…
Stoppen doen we in een lokaal cafeetje aan de oever van de IJzer. Een hvc06cafeetje waar de tijd echt is blijven stilstaan. Zoals vroeger, heeft dit café ook nog een heerlijk ouderwetse beenhouwerij in het café. We gaan aanzitten aan een uitgebreide breugheltafel en doen ons tegoed aan een uitgebreid buffet van artisanale producten van de streek.
Na de koffie stappen we terug in onze kano en zetten onze tocht verder richting het gehucht Fintele, waar je het heerlijke huisbier ‘De Lulleschudder’ kan degusteren.

De Outside-kanotocht is een programma dat volledig kan worden toegespitst op uw wensen. Om u een indruk te geven van een programma op maat, hebben we hieronder een voorbeeld opgenomen.

Programma
10u00 Initiatie in het kanovaren
10u30 start van de kanotocht
12u00 halte met aperitief, breughelbuffet naar hartelust, twee drankjes tijdens de maaltijd, dessert en koffie
14u00 2e traject naar het gehucht Fintele
16u00 aankomst in Fintele, degustatie van lokaal huisbier
17u00 Einde

Wat mag je van ons verwachten:
– op maat gemaakt, volledig uitgewerkt programma voor uw groep
– projectverantwoordelijke voor de coördinatie van de tocht
– voldoende begeleiding
– gespecialiseerde monitoren op de verschillende locaties
– gebruik van alle materiaal
– incl. administratiekosten – BTW en alle taksen
– een onvergetelijke ervaring.

Plaats: IJzervallei
Min. aantal deelnemers: 15
Ideale periode: van april tot oktober
Prijs: € 64 voor volwassenen

No Comments

Post a Comment